Americké akcie dopoledne rostly, Google posílil hi-tech sektor

04.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 4. ledna (ČTK) - Akcie předních amerických koncernů šly dopoledne nahoru. Sektoru technologických firem pomohl internetový vyhledávač Google, který rostl díky lepšímu doporučení od makléřů. Širší trh stoupal díky signálům z Fedu, že úrokové sazby půjdou v USA ještě nahoru.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času zvýšil o třetinu procenta na 10.883,7 bodu. Index technologického trhu Nasdaq v 18:00 SEČ vzrostl o 0,85 procenta na 2262,8 bodu.

Akcie vyhledávače Google vzrostly na nové maximum poté, co mu analytici investiční banky Bear Stearns zlepšili doporučení. Podle jejich hodnocení si emise Google v budoucnu povede lépe než akcie jeho rivalů. Makléři taktéž zvýšili cílovou cenu emise na 550 ze 360 dolarů.

Google posílil o dvě procenta na 444 dolarů. V jednu chvíli se ale dotkl maxima 448,96 dolaru a jeho rival Yahoo díky tomu posílil o procento na 41,31 dolaru. S oběma emisemi se obchoduje na trhu Nasdaq.

Akciový trh také rostl díky úterní zprávě americké centrální banky. Fed naznačil, že se etapa zvyšování úrokových sazeb v USA blíží ke konci, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK