Stavební spořitelny se odvolaly i proti nižší pokutě ÚOHS

06.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. ledna (ČTK) - Stavební spořitelny se odvolaly proti novému rozhodnutí antimonopolního úřadu, který jim snížil původní téměř půlmiliardovou pokutu na 201 milionů korun. Pokutu jim úřad udělil za to, že si údajně vyměňovaly data o klientech a podle nich pak stanovovaly poplatky. Píšou to Hospodářské noviny.

Původně dostaly spořitelny v srpnu 2004 pokutu 484 milionů korun, mimo jiné za údajné dohody o zdražování služeb pro zákazníky. ÚOHS ale po rozkladu firem vrátil případ k došetření.

Předseda úřadu Martin Pecina by chtěl případ rozhodnout nejpozději do března. "Nemyslím si, že je dobré jakékoli rozkladové řízení protahovat. V budoucnu bych chtěl dodržovat správní třicetidenní lhůty," řekl HN. "Buď se ukáže, že v šetření byly nějaké nedostatky, a pak se kvůli tomu znovu vrátí do prvoinstančního projednávání. Nebo bude možné definitivně rozhodnout," dodal.

Spořitelny odmítají, že se by se dopustily jednání proti hospodářské soutěži. Pokud se svým rozkladem neuspějí, chystají se proti rozhodnutí úřadu bránit u soudu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK