Zvýhodnění úvěrů na obchodování s cennými papíry

10.01.2006 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Hlavním úvěrovým produktem Fio, družstevní záložny jsou úvěry klientům Fio, burzovní společnost, a.s. pro obchodování s cennými papíry zařazenými v segmentu SPAD Pražské burzy. Kombinací snížení úrokové sazby a úpravy bonusového systému dochází k vytvoření na českém trhu ojediněle výhodné nabídky úvěrů.

Od 9.1.2006 snižuje Fio, družstevní záložna o 0,5% p.a. úrokovou sazbu z úvěrů na obchodování s akciemi v ČR na sazbu 9,45% p.a. Dále vyhlašuje nové bonusy snižující úrok při vyšším průměrném měsíčním čerpání a zavádí objemový bonus z poplatku za přistavení úvěrového rámce. V nejvyšším bonusovém pásmu s průměrným měsíčním čerpáním nad 40 mil. Kč začíná celková roční cena peněz pro klienta (RPSN) již od 6,65%.

Výrazné zlevnění přináší především klientům úvěrového programu pro dlouhodobé investory. V rámci úvěrového programu pro častěji obchodující klienty došlo před několika týdny k výraznému navýšení finanční páky a Fio, družstevní záložna umožnila investovat až 6,66 násobek vlastních prostředků klienta. Obchodní ředitel Finanční skupiny Fio Radek Laštovička k tomu dodává: „Úvěry od Fio mají na trhu pověst mimořádně flexibilního, ale relativně drahého produktu vhodného především pro aktivní akciové obchodníky. Prudkým zlevněním jsme však nyní schopni nabídnout nejvýhodnější podmínky na českém trhu i pro větší dlouhodobé investory.“

Spolu se snížením úrokových sazeb z úvěrů na obchodování s cennými papíry přistupuje Fio, družstevní záložna ke snížení úroků z většiny korunových vkladových produktů, a to rovněž o 0,5% p.a. Zachovává však úročení běžných účtů v CZK ve výši 1 – 2% p.a. dle zůstatku na účtu a úrok 5% p.a. z Prémiového vkladového listu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy