Mluvčí Unipetrolu: O novém řediteli se bude jednat v únoru

10.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. ledna (ČTK) - O novém generálním řediteli společnosti Unipetrol zatím není rozhodnuto, dozorčí rada se bude obsazením této funkce zabývat 2. února. Sdělil to mluvčí Unipetrolu Arne Kejdana. Nepotvrdil tak pondělní informaci serveru Euro OnLine, podle kterého se novým ředitelem stane Pavel Mirovský (53).

"O novém obsazení pozice generálního ředitele se nyní jedná, není to uzavřená věc," řekl mluvčí. Funkcí ředitele byl od loňského léta dočasně pověřen Marek Mroczkowski poté, co rezignoval Pavel Švarc. Ten se stal generálním ředitelem státní firmy Čepro.

Mirovský je podle Eura původním povoláním makrobiolog. V letech 1995 až 2000 působil jako ředitel české části americko- francouzské farmaceutické firmy Rhone-Poulenc. Od roku 2001 působil jako předseda představenstva a výkonný ředitel největšího polského farmaceutického podniku Polpharma a podle Eura se stal nejvýše postaveným českým manažerem v Polsku.

Skupinu Unipetrol vlastní polský chemický koncern PKN Orlen, který českému státu za 63procentní podíl včetně pohledávek loni zaplatil 14,7 miliardy korun. Mezi nejvýznamnější společnosti skupiny Unipetrol patří Benzina, Česká rafinérská, Chemopetrol, Kaučuk, Paramo, Spolana, Unipetrol Rafinérie a Unipetrol Trade.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK