MfD: Bývalý vicepremiér Jahn se již dohodl se Škodou Auto

11.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 11. ledna (ČTK) - Bývalý vicepremiér Martin Jahn se definitivně dohodl se společností Škoda Auto. Už tento týden se ujme své funkce. Napsala to Mladá fronta Dnes s tím, že to potvrdili Jahn i šéf automobilky Detlef Wittig.

Jahn bude mít v automobilce na starosti personalistiku. Bude jediným Čechem v představenstvu společnosti Škoda Auto. Před vstupem do vlády Jahn řídil agenturu CzechInvest.

Jahn, kterého do vlády povolal expremiér Stanislav Gross, se v mnohém vymykal běžným představám o ministrovi vlády sociální demokracie. Jeho názory se často více blížily představám pravice a občas popíraly zažité teze ČSSD. Během svého zhruba patnáctiměsíčního působení ve vládě zaujal především návrhem strategie hospodářského růstu.

Jeho plán, který počítal s investicemi do infrastruktury, vzdělání, vědy a výzkumu, většina ekonomů označila za dobrý, avšak příliš ambiciózní. Poté, co strategii premiér Jiří Paroubek projednal s odbory, vypadly z dokumentu návrhy na okamžitou deregulací nájmů, zavedení školného nebo poplatků u lékaře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK