Ředitelem PR a komunikace Winterthur v ČR byl jmenován Marek Zeman

17.01.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Ředitelem PR a komunikace skupiny Winterthur v České republice se stal Marek Zeman. Ten dosud působil na Ministerstvu financí ČR jako vedoucí oddělení komunikace a tiskový mluvčí. Ve Winterthur je Marek Zeman odpovědný za řízení externí a interní komunikace.

Marek Zeman zahájil profesionální kariéru v roce 1997 jako redaktor, v letech 1997 – 1999 působil v Telegrafu, deníku Metro a v Lidových novinách. Mezi roky 1999 a 2003 pracoval v agentuře Impact, kde na pozici account managera poskytoval služby klientům z různých oborů, včetně finančních institucí. V září roku 2003 nastoupil Marek Zeman na Ministerstvo financí ČR, kde pak po dva roky zastával pozici vedoucího oddělení komunikace a tiskového mluvčího.

„Značka Winterthur se na český trh vrací po třech letech a já jsem přesvědčen, že ji budou klienti vnímat stejně pozitivně, jako značku Credit Suisse Life & Pensions, s níž firma v České republice dosáhla v penzijním připojištění pozice jedničky podle spravovaných aktiv,“ řekl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace Winterthur. „Důležitou oblastí, kde se chceme angažovat, je příprava penzijní reformy v České republice. Díky 130 let trvající tradici skupiny Winterthur můžeme v této oblasti přispět především zkušenostmi ze zemí, které již tuto otázku vyřešily,“ dodal.

Marek Zeman je absolventem Pedagogické fakulty Masarykovy university v Brně, kterou dokončil v roce 1994. V průběhu své profesionální kariéry se dál vzdělával, především prostřednictvím speciálních kurzů zaměřených na externí a interní komunikaci. 

Marku Zemanovi je 34 let, je ženatý a má dvě dcery. Pochází z Brna. Mezi jeho záliby patří především sport – hraje squash a tenis, věnuje se rekreačnímu běhu, lyžování a cyklistice.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy