HN: Vodafone si upevňuje pozici světové jedničky

24.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 24. ledna (ČTK) - V souboji dvou největších evropských mobilních operátorů o růst počtu zákazníků porazila světová jednička Vodafone německou firmu T-Mobile. Informují o tom Hospodářské noviny s odvoláním na průzkum, který provedla agentura Bloomberg.

Britské společnosti Vodafone za poslední tři měsíce loňského roku přibylo 7,13 milionu zákazníků, což je nárůst o 4,2 procenta. Dostane se tak na celkový počet 177 milionů klientů, uvádějí HN.

Konkurenční firma T-Mobile, patřící pod Deutsche Telecom, dokázala navýšit základnu svých uživatelů pouze o 2,5 procenta, tedy o dva miliony zákazníků. Celkově tak bude přes sítě společnosti T-Mobile volat přes 85 milionů lidí.

Dva největší evropští operátoři "obsluhují" každý šestý mobilní telefon světa. V součtu mají ke konci loňského roku 262 milionů uživatelů, což je více než počet obyvatel Ruska a Mexika dohromady, poznamenávají Hospodářské noviny.

Vodafone koupil v polovině minulého roku nejmladšího tuzemského mobilního operátora Oskar, který se 1. února podle nového vlastníka také definitivně přejmenuje. T-Mobile působí v Česku už několik let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK