Do Prahy znovu přiletí zástupci Hyundai jednat o investici

09.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


TEPLICE 9. února (ČTK) - Dnes večer přiletí do Prahy jednat zástupci automobilky Hyundai, řekl v Teplicích Robert Szurman, náměstek ministra průmyslu a obchodu. Šance, že Hyundai bude v České republice investovat, je podle premiéra Jiřího Paroubka více než osmdesátiprocentní.

Do Prahy přiletí podle Szurmana odborníci, kteří zde vedli jednání před časem. "Jednat budeme souvisle přes víkend až do úterý o smlouvě či o memorandu," uvedl Szurman.

Na jednání budou kromě odborníků z jihokorejské automobilky skupina pracovníků vládní agentury CzechInvest, zástupci ministerstva průmyslu a obchodu a Moravskoslezského kraje. "Pak se očekává návštěva ještě někoho z vyšších představitelů firmy, ale to ještě nemáme potvrzené," uvedl Szurman. "Děláme pro získání investice maximum," dodal.

Pokud Hyundai zvolí ČR, vyroste nová továrna v průmyslové zóně Nošovice v Moravskoslezském kraji. Hyundai chce do stavby nové továrny investovat zhruba miliardu eur (29 miliard korun) a ročně vyrábět asi 300.000 vozidel. Továrna by měla přímo zaměstnat kolem 3000 lidí, v dodavatelských firmách by mohlo podle CzechInvestu vzniknout více než 10.000 pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK