MSD: Švédskou firmu v Úvalně na Bruntálsku chtějí koupit Rusové

11.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


OSTRAVA 11. února (ČTK) - Nejmodernější podnik v České republice na výrobu papírových pytlů, který v průmyslové zóně v Úvalně na Bruntálsku vlastní švédský holding Korsnäs, chce koupit ruský gigant Segezha. Smlouva o smlouvě budoucí byla již podepsána a ruští majitelé převezmou celý areál v první polovině března. Informuje o tom dnešní Moravskoslezský deník (MSD).

Švédská společnost, která nyní podniká především na trhu s médii a telekomunikacemi, má v úmyslu prodat svoji papírenskou výrobu, a to nejen v ČR. Ruské společnosti JSC Segezha, jedničce v tomto odvětví na světě, ji podle deníku přenechá za 73,5 milionu eur (více než dvě miliardy korun).

"Jsem přesvědčen, že změna vlastníka nebude znamenat pro chod našeho výrobního areálu ani pro zaměstnance žádné negativum. Právě naopak, koupili jsme na úvalenské zóně dalších 7,5 tisíce metrů čtverečních plochy, kde vybudujeme moderní skladovací prostory za 20 milionů korun. Zatím totiž máme výrobky i materiál uskladněny v objektech krnovského Strojosvitu," řekli listu finanční ředitel úvalenské firmy Aleš Fischer.

V úvalenském provozu je nyní zaměstnáno 110 pracovníků, především z Opavska a Krnovska. V loňském roce se zde vyrobilo 81 milionů kusů papírových pytlů, kterými se zásobila střední a východní Evropa. Výrobky slouží například jako pytle na cement, krmivo nebo jako sáčky do vysavačů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK