Euro: ČEZ Prodej dodá Českým drahám elektřinu za 1,58 miliardy

12.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. února (ČTK) - Společnost ČEZ Prodej, dceřiná firma ČEZ, dodá letos elektřinu pro České dráhy za 1,331 miliardy korun bez DPH, s daní je cena zakázky 1,583 miliardy korun. Píše to v pondělním vydání týdeník Euro.

Kontrakt je uzavřen na dodávky elektřiny zhruba ve výši 1,2 terawatthodiny, což odpovídá 2,12 procenta z celkové poptávky po elektrické energii v České republice.

Tendru se zúčastnily tři firmy, ČEZ Prodej nabídl nejnižší cenu, uvedl týdeník s tím, že podle neoficiálních zdrojů byla nejvyšší nabízená cena 1,867 miliardy korun včetně DPH. "Těší nás, že se nám podařilo vítězství v tendru i pro tento rok obhájit. Poptávaný objem je téměř totožný s objemem kontraktu pro loňský rok," citoval týdeník mluvčí ČEZ Evu Novákovou.

Konkurenti ČEZ ale podle Eura tvrdí, že o vítězství elektrárenské společnosti v tendru nebylo pochyb ještě před jeho vypsáním. "Vzhledem k velké výrobní základně mohl ČEZ nabídnout takovou cenu, které není v tuzemsku nikdo schopen konkurovat. Nepochybuji, že ČEZ vyhraje dodávky pro České dráhy i v dalších letech," řekl Euru jeden z obchodníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK