Czech Coal loni vzrostl zisk o 30 procent na 1,84 miliardy korun

14.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 14. února (ČTK) - Energetické skupině Czech Coal vzrostl v loňském roce čistý zisk o více než 30 procent na 1,84 miliardy korun. Hrubý zisk činil 2,16 miliardy korun a tržby obnášely 8,15 miliardy korun. Konsolidované výsledky zatím nejsou auditované. Do skupiny patří obchodník s energetickými komoditami Czech Coal, Mostecká uhelná, obslužné společnosti, a její součástí jsou také majetkové účasti v regionálních teplárnách.

"Zefektivnili jsme chod skupiny, dosáhli významných úspor a soustředili se na hlavní obory podnikání, kterými jsou těžba hnědého uhlí a obchod s energetickými komoditami," řekl ČTK předseda představenstva a generální ředitel Czech Coal Petr Pudil. Dodal, že loňské hospodaření skupiny ovlivnila i globální energetická situace. "Evropa začíná pociťovat nedostatek elektřiny a zdrojů. Naše produkce hnědého uhlí je do roku 2017 téměř vyprodána," poznamenal Pudil.

Skupinu Czech Coal vlastní čtyři fyzické osoby - Antonín Koláček, Luboš Měkota, Vasil Bobela a Petr Pudil. Čtveřice podnikatelů loni v březnu odkoupila energetická aktiva od skupiny Appian Group.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK