DB: Horsky chce své spory s nájemníky řešit třeba i ve Štrasburku

15.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


ÚSTÍ NAD LABEM 15. února (ČTK) - Podnikatel Jan David Horsky chce své spory s nájemníky případně řešit až u mezinárodního soudu ve Štrasburku, píše severočeské vydání Deníků Bohemia. Právní zástupkyně majitele několika děčínských domů, v nichž neteče voda, Martina Blahoušová, podala dalších 11 žalob. Soud ve sporu Horskyho s nájemníky dal zatím za pravdu ve dvou případech majiteli objektů, uvedl list.

Blahoušová deníku řekla, že se spory velmi protahují. Proto, pokud bude třeba, se obrátí na mezinárodní soud. Nájemníci se poprvé ocitli bez vody před Vánocemi v roce 2004. Důvodem zastavení dodávek byly podle Blahoušové vysoké dluhy obyvatel domů.

Soudkyně Jana Havlová v úterý u děčínského okresního soudu jednu žalobu Horskyho zamítla. "Nájemnici nebylo doručeno řádné vyúčtování za služby. Není tak důkaz, zda dluh skutečně existuje," zdůvodnila Havlová. V dalších dvou případech musejí nájemníci dluhy v řádech několika stokorun zaplatit.

Zamítnutí žaloby se týkalo nájemnice Alžběty Jůzové. "Žádné dluhy přeci nemám. Kvůli majiteli a jeho zacházení jsem psychicky na dně," řekla deníku. Proti zamítnutí žaloby se majitel domu podle Blahoušové odvolá ke krajskému soudu.

Horsky vlastní v Děčíně na 20 domů. Kvůli přerušení dodávek vody, elektřiny a plynu se řada z nájemníků odstěhovala, podle listu mnozí odešli za svými příbuznými na Slovensko, nebo odjeli do Anglie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK