Fischer Air skončila v konkurzu

15.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 15. února (ČTK) - Letecká firma Charter Air, která se do loňského června jmenovala Fischer Air, skončila v pondělí v konkurzu. Od loňského listopadu byla společnost v likvidaci, o které rozhodl její vlastník. Vyplývá to z údajů internetové verze Obchodního rejstříku.

Jediným vlastníkem byla společnost K&K Capital Group podnikatele Karla Komárka. Podle ní už se provoz firmy nevyplatil, a proto ji poslala do likvidace. "Nemůžeme se dvěma stroji závodit s tak silnými protihráči, jakými jsou Travel Service a ČSA," řekl loni v listopadu Hospodářským novinám mluvčí Charter Air Daniel Plovajko.

Fischer Air vznikla v roce 1996 a jejím zakladatelem byl podnikatel Václav Fischer. V roce 2003 se jeho firmy dostaly do potíží. Komárkovy společnosti tenkrát pomohly zachránit Fischerovy firmy tím, že zaplatily jejich dluhy a zato v nich získaly podíly.

Zákazníků cestovní kanceláře Fischer by se situace firmy dotknout neměla, protože CK Fischer loni podepsala smlouvu s Českými aeroliniemi. Ty se tak staly jejím výhradním dopravcem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK