Komerční banka chce nové klienty, vybuduje 25 nových poboček

15.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 15. února (ČTK) - Komerční banka chce letos otevřít stejný počet nových poboček jako loni. Záměrem banky je získat nové klienty. V roce 2005 banka otevřela 25 nových obchodních míst, z toho deset mimo Prahu. Letos zprovozní stejný počet poboček, některé z nich bez možnosti provádět hotovostní transakce na přepážce. Na setkání s novináři to uvedl Vladimír Jeřábek, ředitel pro distribuční kanály banky.

Banka plánuje také přemístit celkem 21 poboček do lepších lokalit. V současnosti má ústav celkem 359 obchodních míst.

Největší konkurenti banky v letošním roce s výraznou expanzí pobočkové sítě nepočítají. "Česká spořitelna má stav poboček stabilizovaný a výrazné změny nepřipravujeme," uvedla Hana Matuszná z firemní komunikace České spořitelny. Ta má v současnosti přibližně 650 poboček. ČSOB letos plánuje otevřít deset nových poboček, celkově jich má 210. Podle mluvčího banky Pavla Hejzlara by mělo jít o menší pobočky v místech, kde není banka zastoupena nebo chce svoje zastoupení rozšířit.

Komerční banka hodlá investovat do budování nových poboček přibližně stejné prostředky jako do rozvoje přímých distribučních kanálů, např. elektronického bankovnictví. Náklady na vybudování jedné pobočky přitom činí 4,8 až osm milionů korun. "Strategii budování multikanálové distribuční sítě v horizontu několika let určitě zachováme," uvedl Jeřábek. Loni tak banka získala přibližně 30.000 nových klientů, přičemž jedna nová pobočka získává podle Jeřábka stovky klientů ročně.

Přímé bankovnictví využívalo ke konci ledna 800.000 klientů, což je více než polovina z celkového počtu klientů banky. Celkem 670.000 klientů banky využívá telefonní bankovnictví, 300.000 klientů internetové bankovnictví, 23.000 klientů PC bankovnictví a mobilní bankovnictví si pořídilo 5000 klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK