Karneval začal nabízet telefonování v síti kabelové televize

16.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. února (ČTK) - Druhý největší kabelový operátor Karneval začal nabízet telefonní služby v rozvodech kabelové televize. Služba je nyní dostupná v Praze a Příbrami a od dubna se rozšíří do ostatních měst, kde Karneval působí, například do Plzně, Brna, Ostravy, Mostu, Děčína nebo Ústí nad Labem. ČTK to sdělil Karneval.

Službu připravuje i největší tuzemská kabelová firma UPC. Podle mluvčího Františka Maliny ji nyní testuje se zaměřením na kvalitu. Podle neoficiálních odhadů by ji mohla spustit začátkem druhého čtvrtletí.

Karneval chce tradičním telekomunikačním operátorům konkurovat výhodnějšími telefonními poplatky, hovory zdarma v rámci své sítě, nízkým paušálem za pronájem linky a bezplatným poskytováním nadstandardních služeb. Mezi ty patří konferenční hovory, virtuální záznamová schránka, podržení nebo přesměrování hovoru či on-line přístup k detailnímu telefonnímu účtu.

Firma si bude za telefonní služby měsíčně účtovat poplatek 118 korun. U dominantního Českého Telecomu je standardní poplatek přes 300 Kč. Zákazníci Karnevalu budou moci volat z běžných telefonních přístrojů, které připojí do zásuvky kabelového modemu, která je shodná s běžnou telefonní zásuvkou. Přidělené telefonní číslo je v obvyklém formátu, odpovídajícím příslušnému regionu.

Hlavním partnerem Karnevalu v projektu poskytování telefonních služeb je společnost Contactel, která se začátkem února stala součástí holdingu GTS a čeká ji sloučení s druhým největším operátorem pevných linek GTS Novera. Karneval rovněž spouští digitální televizi v kabelových rozvodech.

Karneval má 270.000 zákazníků. V dosahu jeho kabelové sítě je půl milionu domácností. Na vysokorychlostní internet kabelové televize se nyní může připojit přes 400.000 domácností.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK