MPO: Dohoda s Hyundai může být uzavřena do začátku března

16.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. února (ČTK) - Dohoda s jihokorejskou automobilkou Hyundai o její případné investici do výstavby nového závodu v Nošovicích v Moravskoslezském kraji by podle ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana mohla být uzavřena do začátku března. Urban to řekl po jednání se zástupci společnosti Hyundai Motor Company, kteří v Praze od závěru minulého týdne probírali podmínky této mnohamiliardové investice.

"Výše možné investice (společnosti Hyundai) do České republiky odpovídá časovému průběhu i náročnosti celého jednání. My, stejně jako naši partneři, si přejeme kvalitní dohodu. V úvahu připadá pouze výsledek vítěz-vítěz. To znamená že musí být spokojeni všichni," uvedl Urban. Podle něj by dohoda mohla být uzavřena ještě před zahájením automobilového veletrhu v Ženevě, který své brány otevře na začátku března.

Pokud Hyundai zvolí ČR, vyroste nová továrna v průmyslové zóně Nošovice v Moravskoslezském kraji. Hyundai chce do stavby nové továrny investovat zhruba miliardu eur (29 miliard korun) a ročně vyrábět asi 300.000 vozidel. Továrna by měla přímo zaměstnat kolem 3000 lidí, v dodavatelských firmách by mohlo podle CzechInvestu vzniknout více než 10.000 pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK