Mobil.cz: Eurotel se pravděpodobně přejmenuje na O2

20.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 20. února (ČTK) - Mobilní operátor Eurotel by se mohl již brzy přejmenovat na O2. Uvedl to server Mobil.cz s odkazem na zdroje blízké společnosti Telefónica, která vlastní mateřskou firmu Eurotelu, Český Telecom. Podle vyjádření zástupců Eurotelu i Telecomu pro ČTK však o změně jména dosud není rozhodnuto. Firmy stále analyzují, co by případná změna názvu přinesla. Šéf Eurotelu Salvador Anglada koncem minulého roku uvedl, že se rozhodne v letošním prvním čtvrtletí.

Změna názvu Eurotelu údajně souvisí s novou strategií španělského operátora. Všechny jeho evropské pobočky mimo Španělsko by se měly přejmenovat O2, ve Španělsku a Latinské Americe použije operátor značku Movistar (Telefónica Móviles), která je na těchto trzích zavedená. Značku O2 však v tuzemsku téměř nikdo nezná, naopak Eurotel, který je na trhu od roku 1991, má v ČR silnou pozici.

Skupinu O2 Telefónica koupila loni, stejně jako Telecom. O2 působí v Německu, Velké Británii, Irsku a na ostrově Man. začátkem loňského roku ovládala Telefónica mobilní firmy s více než 177 miliony zákazníků. Po ovládnutí O2 se stala druhým největším evropským operátorem.

Pod globální značku již před několika lety přešel tuzemský operátor RadioMobil, který se přejmenoval na T-Mobile, letos jej pak následoval Oskar změnou názvu na Vodafone.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK