HN: CK Fischer chce mít pobočky v Rusku

22.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. února (ČTK) - Cestovní kancelář Fischer chce do konce roku 2008 otevřít své pobočky v Rusku. V rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny to uvedl její výkonný ředitel Jiří Jelínek. Podrobnější informace k chystané expanzi odmítl sdělit. Třetí největší cestovní kancelář v zemi bude první tuzemskou firmou, která bude vozit Rusy na dovolenou nejen do Česka, ale i do dalších států.

Rusko je podle Světové turistické organizace (WTO) pro cestovní kanceláře jedním z nejlepších trhů na světě, uvádějí HN. I když loni odjelo z této země na zahraniční zájezd více než sedm milionů lidí, což je přibližně pět procent obyvatel, v roce 2020 by to mělo být podle analýzy WTO už 30 milionů. "Navíc Rusové už teď patří mezi národy, které za svou dovolenou rozhodně nešetří - a to nás pochopitelně láká," poznamenal Jelínek.

CK Fischer je zatím jediná, kdo se chystá Rusům nabídnout dovolenou v zahraničí. Ostatní tuzemské cestovní kanceláře obdobný krok nechystají. "O ruském trhu zatím neuvažujeme," řekl deníku například Roman Fisek, majitel cestovní kanceláře Firo - tour. Podobně reagoval i Jan Koláčný za Exim Tours.

K expanzi na východ se zatím nechystá ani Čedok. Ten tu sice má svou pobočku, ale stejně jako řada dalších českých cestovních kanceláří v ní Rusům nabízí pouze dovolenou v Česku, dodávají HN.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK