CzechInvest vyhlásil druhé kolo programu Inovace pro podnikatele

22.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. února (ČTK) - CzechInvest vyhlásil druhé kolo programu Inovace. Z něj mohou podnikatelé získat nevratné dotace na projekty zvyšující technické a užitné hodnoty výrobků, technologií a služeb. "Finanční podporu od tří do 25 milionů korun mohou získat firmy bez omezení velikosti. Maximální výše dotace je 46 procent uznatelných nákladů," sdělil generální ředitel CzechInvestu Tomáš Hruda.

Dotace může být použita například k nákupu strojů a zařízení, na rekonstrukce a technické zhodnocení majetku nebo pokrytí nákladů na publicitu. Malí a střední podnikatelé mohou dotaci použít také na zaplacení konzultantských služeb.

Žádosti budou regionální kanceláře CzechInvestu přijímat od 3. do 28. dubna 2006.

Program Inovace je součástí programu Průmysl a podnikání; poprvé byl vyhlášen v polovině roku 2004. Zájem podnikatelů předčil očekávání, proto ministerstvo průmyslu a obchodu loni v červnu pozastavilo příjem dalších žádostí.

V prvním kole podali žadatelé 216 projektů. Schváleno a podpořeno bylo 67 z nich a dohromady jim byly přislíbeny dotace za téměř 1,2 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK