Euro: MPSV nakoupí počítače, notebooky a servery za 366 mil. Kč

26.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 26. února (ČTK) - Ministerstvo práce a sociálních věcí nakoupí do konce roku 2008 výpočetní techniku za více než 366 milionů korun. Pro pracovníky centrálních úřadů a úřadů práce pořídí téměř 10.000 notebooků a počítačů a přes 1500 serverů. Uvádí to nové vydání týdeníku Euro, které vyjde v pondělí.

Vítězem tendru na dodávku 9960 stolních počítačů a notebooků se podle Eura stalo Výrobní družstvo invalidů VDI Meta. Výběrové řízení na dodávku 1515 serverů vyhrála česká pobočka počítačové firmy Dell Computer.

Družstvo VDI Meta se ve své chráněné dílně podílí na výrobě počítačů a notebooků AutoCont, Triline, Comfor či Premio. V tendru porazilo s nabídkou 259,7 milionu Kč další čtyři společnosti. Ministerstvo původně počítalo s částkou o 73 milionů korun vyšší. Společnost Dell dodá servery a záložní zdroje UPS za 106,5 milionu Kč, což je o 54 milionů Kč méně, než úředníci předpokládali.

"V současnosti probíhá na ministerstvu více výběrových řízení, proto jsme dostali množstevní slevy, které výslednou nabídkovou cenu srazily. Námi předpokládané ceny také počítaly s opčním právem," řekl týdeníku Euro Petr Šiman z ministerstva. Právě nabídnutá cena měla ve výběrovém řízení největší váhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK