ČD zrušily kvůli možným potížím jeden spoj pendolino

27.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 27. února (ČTK) - České dráhy zrušily kvůli signalizaci možného problému v systému ranní spoj pendolino z Prahy do Ostravy. Nejnovější jednotka rychlovlaku přijela bez problémů ráno z Ostravy do Prahy, kde ale analytický systém jednotky upozornil na možnou odchylku od standardního fungování. Dráhy proto spoj raději zrušily, řekl mluvčí ČD Aleš Ondrůj.

Podle něho ale nešlo o poruchu soupravy, ale o preventivní provozní opatření. Signalizace možných problémů se totiž projevila na nejnovější jednotce, která je v tzv. ostrém provozu přibližně dva týdny a dosud prochází procesem finálního dolaďování. ČD proto raději spoj nevypravily a soupravu chtějí podrobit servisní analýze tak, aby se vyloučila možnost jakékoli poruchy během dalšího provozu.

Většina cestujících si přerezervovala jízdenky na následné spoje. Všechny ostatní jednotky pendolino jsou ve standardním provozu. Poté, co se výrobci podařilo odstranit poruchy, které v lednu vyřadili z provozu všechny soupravy, jezdí vlaky podle Ondrůje celý únor bez problémů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK