Ministři uzavřeli smlouvu, která podpoří cestovní ruch mezi ČR a Libanonem

06.03.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Ministr České republiky Radko Martínek podepsal se svým libanonským protějškem Josephem Sarkisem v pátek 24. února smlouvu o spolupráci v oblasti cestovního ruchu.Podpisu dohody předcházela snídaně obou politiků, kteří hovořili například o letecké dopravě, počtech turistů či vízové povinnosti.

„Chceme podpořit rozvoj spolupráce mezi českými a libanonskými podniky, společnostmi, sdruženími a organizacemi pro cestovní ruch. Dále pak také skupinovou i individuální turistiku či posilovat rozvoj turistické výměny specializovaných skupin s cílem účasti na sportovních akcích, hudebních a divadelních festivalech a také výstavách, sympoziích a kongresech konaných v oblasti cestovního ruchu,“ přiblížil dohodu ministr Martínek. Ta dále hovoří například o vzájemné výměně statistických údajů a informací, o zajištění školení odborníků v oblasti cestovního ruchu či o podpoře výměny expertů a novinářů.

„Vytvoříme společnou pracovní skupinu, jejíž povinností bude koordinovat a sledovat implementaci uzavřené smlouvy, vypracovávat návrhy a programy zaměřené na rozvoj vzájemné spolupráce,“ řekl Martínek. Skupina by se měla scházet alespoň jednou za dva roky, předsedat bude vždy země, na jejímž území se bude setkání konat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy