Prostřednictvím „Minimálních limitů“ ČSOB během 2. pololetí 2005 poskytla více než 383,7 milionů Kč

07.03.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Ve 2. pololetí 2005 poskytla ČSOB celkem 5495 „Minimálních limitů“ povoleného přečerpání účtu pro podnikatele v objemu více než 383,7 milionů Kč.

„Minimální limity“ povoleného přečerpání účtu představují formu krátkodobého neúčelového úvěru, který nabízí ČSOB podnikatelským subjektům od srpna 2005. „Minimální limity povoleného přečerpání účtu by měly sloužit především jako rezerva na pokrytí přechodného nedostatku finančních prostředků a na krytí neočekávaných podnikatelských aktivit,“ uvedl Jaromír Sladkovský, ředitel marketingu ČSOB. „Jde v podstatě o neúčelové poskytnutí finančních prostředků formou povoleného přečerpání účtu. V minimální výši 20 – 50 tisíc Kč je nabízíme všem právnickým osobám a podnikatelům,“ dodal Sladkovský.


ČSOB Povolené přečerpání účtu umožňuje všem podnikatelům čerpat finanční prostředky až do výše 50 tisíc korun od následujícího dne podpisu smlouvy, během jedné návštěvy banky a to bez ohledu na velikost firmy a data ve finančních výkazech. Většině podnikatelských subjektů ovšem ČSOB nabízí úvěrové limity vyšší, dle stnadardního hodnocení bonity klienta. Poplatky za vedení úvěru jsou klientům účtovány až od měsíce, kdy je úvěr čerpán. Úroky se splácejí měsíčně a jsou počítány pouze z čerpané částky za konkrétní dny. Úroková sazba je stejná jako základní úroková sazba pro povolené přečerpání účtu.


Uvedení Minimálních limitů povoleného přečerpání účtu na trh podpořila ČSOB marketingovou kampaní, jejímž cílem bylo zvýšit informovanost o produktu. „Hned od začátku kampaně jsme zaznamenali razantní nárůst zájmu o tento produkt, který přetrvává i v současnosti. Nejúspěšnějším dnem zatím bylo 13. září 2005, kdy jsme během jediného dne otevřeli 113 účtů s Minimálním limitem povoleného přečerpání,“ doplnil Sladkovský.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy