Deutsche Post World Net začíná společně se společnostmi IBM, Intel, Philips a SAP realizovat program „DHL Innovation Initiative“

07.03.2006 | , DHL
Tiskové zprávy


Z iniciativy skupiny Deutsche Post World Net (vlastníka logistické společnosti DHL) uzavřely společnosti  IBM, Intel, Philips a SAP strategické partnerství nazvané „DHL Innovation Initiative“. Cílem partnerství těchto globálních společností je zefektivnění dodavatelských řetězců. Důraz chtějí klást zejména na využití automatizace procesů při přesunu informací a zboží, zvýšení viditelnosti procesů  a účinnější spolupráci mezi obchodními partnery. K dosažení tohoto cíle společnosti spojí své znalosti v oblasti logistiky, moderních technologií a informatiky, které budou navzájem sdílet.

Zpočátku budou v rámci společných projektů testovány specializované aplikace využívající technologii RFID*, a to  v dodavatelských řetězcích partnerských společností, aby byly později uvedeny na trh. Pilotní projekty již probíhají v textilním a farmaceutickém  průmyslu a v odvětví elektroniky nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech a v Asii. Společnosti očekávají, že první výsledky projektů budou známy v polovině roku 2006.

„Objem dopravy zboží neustále roste. Pro dodavatelské řetězce to představuje výzvu, kterou lze zvládnout jen s využitím moderních obchodních modelů a podnikatelských procesů a s pomocí vyspělých technologií,“ řekl Martin Jetter, ředitel IBM Business Consulting Services Northeast Europe. „Chceme spojit síly a společně vyvinout řešení,     o kterých naši zákazníci ještě ani nepřemýšleli,“ doplnil John Allan, člen představenstva Deutsche Post World Net, který má na starosti divizi logistiky.

Pro úspěch naší iniciativy je naprosto nezbytné, aby byly nové technologie aplikovány   na odzkoušených a integrovaných podnikových řešeních, která skutečně reagují na potřeby odvětví, a současně musí znamenat i úsporu nákladů,“ řekl Claus Heinrich, člen správní rady SAP AG.

Tato globální iniciativa se dotýká všech článků moderního logistického řetězce dneška: společnost DHL nabízí řešení na míru v oblasti expresní přepravy a logistických řešení    po celém světě a do společné iniciativy přispívá sdílením osvědčených pracovních postupů a know-how v oblasti logistiky a expresního zasilatelství. Společnost Intel má velké zkušenosti s vývojem nových řešení ve výpočetní technice, networkingu a v oblasti komunikačních prostředků. Kombinace znalostí a zkušeností společností SAP a IBM a jejich zkušenosti s integrováním systémů jsou dobrým základem pro vývoj nových podnikových aplikací, na které budou kladeny stále náročnější požadavky.  Společnost Philips se strategického partnerství účastní, protože je předním dodavatelem čipové technologie RFID.

„Doufáme, že se nám podaří dodavatelské řetězce zefektivnit a zprůhlednit. Společnost Philips je významným výrobcem technologie RFID. Máme velikou radost, že se na tomto projektu můžeme společně se společnostmi  Deutsche Post, IBM, Intel a SAP podílet a přispět k vývoji logistických řešení, která využívají technologie RFID. Technologie RFID  se rozšíří v masovém měřítku jen za předpokladu, že bude představovat přidanou hodnotu pro velký okruh konečných zákazníků,“ prohlásil Frans van Houten, generální ředitel Philips Semiconductors. „Naší ambicí je využití technologie RFID standardizovat. To bude další fáze naší angažovanosti v této oblasti a povede to k ještě širšímu využití technologie RFID na trhu,“ doplnil Christian Morales, náměstek generálního ředitele společnosti Intel v Evropě.

* Technologie RFID slouží především k bezdrátové identifikaci zboží a v budoucnu má nahradit mimo jiné i dnes běžné čárové kódy.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy