Ruzyňské letiště je kvůli sněhu uzavřeno, lety jsou zrušeny

12.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. března (ČTK) - Mezinárodní letiště v Praze Ruzyni je kvůli silnému sněžení uzavřeno. Vyplývá to z automatického hlášení o situaci na letišti. Podle předpokladů meteorologů by Ruzyně měla začít přijímat ve 12:00. České aerolinie všechny dopolední lety do 12:00 zrušily, řekla mluvčí firmy Jitka Novotná, jejich počet ale neupřesnila.

Podle informací z webových stránek Letiště Praha jsou zrušeny jak lety, které mají startovat, tak přílety. Letadla, která již odstartovala a mířila do Prahy přistávají na náhradních letištích, například ve Vídni.

Sníh komplikuje také dopravu na silnicích. V Česku napadlo během noci až 20 centimetrů. Sníh padá i ráno, místy se na silnicích kvůli silnému větru tvořily jazyky a drobné závěje. Silničářům se zatím daří udržet všechny vozovky sjízdné. Nabádají ale řidiče, ať raději nevyjíždějí.

Na železnici zatím počasí provoz příliš nekomplikuje. Hlavní tahy jsou sjízdné. Je však zapotřebí většího úsilí pracovníků, především v severním pásu republiky, řekl mluvčí ČD Aleš Ondrůj. V řadě míst mají ČD vyhlášen druhý stupeň pohotovosti. Zpoždění se zatím pohybují do dvou až pěti minut. Nejvyšší bylo 14 minut, řekl mluvčí. Uzavřena je jediná trať Chomutov - Vejprty, která je zavátá a pracuje na ní sněžná fréza.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK