Koruna v poklidu posílila na 28,74 Kč/EUR a 23,80 Kč/USD

16.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Koruna dnes při poklidném obchodování posílila k euru o zhruba pět haléřů na 28,74 Kč/EUR, kde stála okolo 10:30. Vůči dolaru česká měna zpevnila proti středečnímu závěru o přibližně osm haléřů na 23,80 Kč/USD. Řekl to analytik společnosti Patria Online Radim Krejčí.

Měna podle něj nyní sleduje především vývoj na trzích ve středoevropském regionu, kde zpevňuje maďarský forint. Klidná je i situace na ostatních domácích kapitálových trzích. "Investoři si zřejmě vybírají oddechový čas," podotkl Krejčí.

Žádné výrazné impulzy na tuzemském devizovém trhu neočekává Krejčí ani v pátek, takže koruna by se měla pohybovat v pásmu 28,65 až 28,90 Kč za euro. Vzruch by prý mohly přinést makroekonomická data z americké ekonomiky. Dolar se nyní vůči euru ocitl na úrovni desetidenního minima, poznamenal.

Analytik Next Finance Vladimír Pikora soudí, že koruna má pravděpodobně největší výprodejní tlaky za sebou. "Zdá se tedy, že nás v nejbližší době čeká víceméně stagnace v širším pásmu," uvedl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK