Priority ODS pro oblast vězeňství

17.03.2006 | , ODS
Tiskové zprávy


Předseda ODS Mirek Topolánek se dnes setkal s generálním ředitelem Vězeňské služby plk. Luďkem Kulou ve věznici Plzeň – Bory. Předmětem jejich diskuse byla aktuální situace v českém vězeňství, jeho největší problémy a zabezpečení plzeňské věznice na Borech po útěku dvou nebezpečných vězňů na podzim roku 2005.

ODS je v případě převzetí vládní odpovědnosti po příštích parlamentních volbách připravena prosadit v letech 2006 – 2007 tyto změny:


Chceme finančně stabilizovat vězeňství


ODS nebude snižovat rozpočet vězeňství tak, jak to činí tato vláda (v letošním roce došlo ke snížení rozpočtu vězeňství o více než 300 mil. Kč), neboť se tím snižuje bezpečnost českých věznic a tím zvyšuje pravděpodobnost útěku nebezpečných vězňů.

 

Chceme vyšší zaměstnanost vězňů


ODS prosadí opatření, která povedou k vyšší zaměstnanosti vězňů. Dnes pracuje cca 45 % odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody, naším cílem je dosáhnout 60 %. Prosadíme novelu, která omezí možnosti vězňů odmítnout práci pro soukromého podnikatele.

 

Chceme zřizovat detenční ústavy pro nebezpečné osoby


ODS prosadí právní úpravu, která umožní zřízení tzv. detenčních ústavů pro nebezpečné osoby, které spáchaly trestný čin v nepříčetnosti. Tito nebezpeční pacienti nebudou moci utíkat z léčebných ústavů a ohrožovat bezpečnost našich občanů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy