Výstražná stávka nezpůsobí Českým drahám výrazné ekonomické či provozní ztráty

17.03.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Vedení Českých drah přijalo změnu rozsahu výstražné stávky jako pozitivní zprávu – znamenající minimalizaci ekonomických a provozních škod na akciovou společnost České dráhy a jejich cestující.

Rozhodnutí Federace strojvůdců upravit délku trvání stávky a dobu jejího vyhlášení znamená úsporu nákladů a dalších zdrojů, které by musely být jinak nasazeny na zajištění náhradního přepravního řešení.

Vedení Českých drah se k důvodům organizace stávky nemůže vyjadřovat, vzhledem k tomu, že se jedná o legislativní proces, který nemůže vedení Českých drah nikterak ovlivnit. Zároveň ale jako součást uzavřené dohody nebude klást členům Federace strojvůdců překážky, aby v době trvání stávky vyjádřili svůj názor na novelu zákoníku práce a seznámili s ním veřejnost.

Vedení Českých drah vždy jednoznačně vítá vyjednávání jako nástroj pro komunikaci mezi odborovými organizacemi a zaměstnavatelem. To se prokázalo jako nejúčinnější nástroj například při vyjednávání o kolektivní dohodě na loňský a letošní rok, kdy vedení podniku nemělo problém tuto dohodu uzavřít se šesti odborovými svazy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy