Společnost Ernst & Young je celosvětovou jedničkou v oblasti financování projektů a získala titul „Finanční poradce roku v oblasti PPP“

24.03.2006 | , Ernst & Young
Tiskové zprávy


Společnost Ernst & Young již počtvrté za sebou obsadila první místo v celosvětovém žebříčku zakázek v oblasti financování projektů časopisu Project Finance International (PFI) za rok 2005. Infrastructure Journal navíc jmenoval společnost Ernst & Young „Finančním poradcem roku v oblasti partnerství soukromého a veřejného sektoru (PPP – Public Private Partnership)“.

„První místo v žebříčku Project Finance International je důkazem toho, že Ernst & Young má na starosti více zakázek v oblasti PPP než kterákoliv jiná poradenská firma ve světě a že v minulém roce získala nejvíce zakázek v této oblasti,” uvedl Dirk Kroonen, vedoucí partner zastoupení Ernst & Young v České republice. 


Z výsledků získaných na základě dat shromážděných časopisem PFI vyplývá, že společnost Ernst & Young v roce 2005 získala celosvětově 126 zakázek, tj. o 16 více než firma, která se umístila na 2. místě. Hodnocení transakcí probíhá na základě dat shromážděných a analyzovaných časopisem Project Finance International, se sídlem v Londýně, který vydává globální poskytovatel podnikových a profesionálních integrovaných řešení v oblasti informací Thomson Corporation. Časopis přináší aktuální informace z oblasti globálního financování projektů.


Společnost Ernst & Young navíc získala ocenění „Finanční poradce roku 2005 v oblasti PPP“, které pravidelně udílí Infrastructure Journal. Porota ocenila především přínos Ernst & Young  k rozvoji daného odvětví a úsilí věnované vývoji nových modelů partnerství soukromého a veřejného sektoru v rychle se měnícím prostředí trhu financování projektů. Vítězné společnosti jsou vybírány na základě informací získaných pro účely srovnávacích tabulek („League Tables“) Infrastructure Journal a na základě analýzy trhu. Infrastructure Journal se sídlem v Londýně, Anglii, je předním poskytovatelem informací z oblasti globálního trhu infrastruktury.


„Věřím, že metoda PPP nalezne po překonání současné nedůvěry veřejného sektoru, médií i veřejnosti své nezaměnitelné místo při financování významných projektů, sloužících nejenom ekonomickým zájmům státu, ale zejména zájmům veřejným. Společnost Ernst & Young se v oblasti spolupráce veřejného a soukromého sektoru v České republice angažuje již poměrně dlouhou dobu. Aktivně jsme se podíleli jak na připomínkování procesu legislativních změn nutných pro realizaci PPP projektů, tak na vzniku příslušné metodiky pro státní správu a veřejný sektor,“ komentuje situaci v České republice Jan Prokeš, manažer pro projekty PPP Ernst & Young.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy