Vienna Insurance Group překročila loni hranici pěti miliard eur předepsaného pojistného

24.03.2006 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


V roce 2005 zvýšila Vienna Insurance Group (VIG), do níž patří rovněž Kooperativa, podle předběžných údajů nekonsolidované předepsané pojistné o 20,7 procenta na 5,34 miliardy eur. Skupině rovněž výrazně vzrostl zisk před zdaněním - ze 156 milionů eur v roce 2004 na 230 milionů eur v roce 2005. Vedení společnosti očekává, že za rok 2005 navrhne zvýšení výplaty dividend o cca 30 procent.

Generální ředitel koncernu Günter Geyer rovněž představil nové logo a název skupiny. Vienna Insurance Group se stala novou „zastřešující“ značkou koncernu Wiener Städtische, jež bude (vedle decentralizovaných a nezávislých názvů společností skupiny na jednotlivých trzích) sloužit jako společná značka, pod kterou se budou prezentovat pojišťovny střední a východní Evropy. Pomocí této tzv. zastřešující značky chce WS zdůraznit svou finanční sílu jako velká středoevropská pojišťovací skupina s ústředím ve Vídni.

Vývoj v roce 2005
• Vienna Insurance Group (včetně ostatních podílů v pojišťovnách) překročila hodnotu pět miliard  eur nekonsolidovaného předepsaného pojistného, což v porovnání se stejným obdobím roku  2004 představuje nárůst pojistného o 20,7 procenta.
• Příjem pojistného společností mimo domácí trh v Rakousku činil 1,91 miliardy eur.
• Mimorakouské společnosti díky neustálému a rychlému růstu přispěly k hospodářským  výsledkům koncernu navýšením pojistného o 37,3 procenta.
• Rakouské společnosti skupiny navýšily pojistné o 13,1 procenta.
• Celková výše předepsaného pojistného v Rakousku činila 3,43 miliardy eur.
• Celkové předepsané pojistné z životního pojištění vzrostlo o 26,9 procenta na 2,38 miliardy eur.
• Za rok 2005 zvýšily akcie koncernu svoji hodnotu o sto procent.
• Koncem roku 2005 skupina úspěšně navýšila základní jmění – získaných 910 milionů eur bude  využito zejména k financování dalších akvizic ve střední a východní Evropě.

Vienna Insurance Group je vedoucí rakouský pojišťovací koncern ve střední a východní Evropě, kde má více než 15 milionů zákazníků. Kromě kmenového trhu v Rakousku působí skupina v Bulharsku, Německu, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku a Černé Hoře, České republice, Maďarsku, Bělorusku, na Slovensku a na Ukrajině. V Itálii a ve Slovinsku mimo to existují filiálky. Ke koncernu v Rakousku patří vedle Wiener Städtische AG společnost Donau Versicherung, banka Austria Creditanstalt Versicherung a pojišťovna Union, podíl má dále v pojišťovně Wüstenrot a v pojišťovně Sparkasse.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy