Kartonážní firma Solpap letos zvýší investice do výroby

27.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Třebechovice pod Orebem (Královéhradecko) 27. března (ČTK) - Společnost Solpap, která je předním českým výrobcem obalů z kartonáže, chce letos investovat asi 33 milionů korun do modernizace a rozšíření výroby. Nynějšími investicemi firma naváže na loňský rok, kdy za 16 milionů koupila linku na výrobu takzvaných klopových krabic. Tržby chce společnost letos meziročně zvýšit o 18 procent na 180 milionů korun. Řekl to jednatel firmy Michal Nutil.

Firma pořídí u německé firmy IMG Klett asi za 30 milionů korun dva stroje na výrobu velkoformátových výseků a přepravních boxů. Návratnost investice odhaduje nejvýše na šest let. Další tři miliony korun podnik vloží do stavebních úprav rozšíření výrobních a skladových prostor o 2000 metrů čtverečních.

Linka, kterou si firma pořídila loni a která nyní běží ve dvousměnném provozu, přispěla v roce 2005 ke zvýšení jejích tržeb téměř o čtvrtinu na 153 milionů korun. Počet zaměstnanců společnosti Solpap se loni zvýšil o desetinu na 72 osob.

Firma Solpap původně vznikla v roce 1999 jako prodejce obalových materiálů. S vlastní výrobou obalů z kartonáže začala o rok později. Přepravní a spotřebitelské obaly z vlnité lepenky společnost dodává například firmám z elektrotechnického a automobilového průmyslu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK