Téměř stovka škol používá KATEDRU

28.03.2006 | , CCA Group
Tiskové zprávy


Bezmála sto základních a středních škol využívá internetovou aplikaci KATEDRA, součást projektu ŠKOLA ONLINE. Jejím prostředníctvím mohou ředitelé škol manažersky řídit a kontrolovat chod školy nebo získávat aktuální údaje o žácích, učitelích a vyučovaných předmětech. Nádstavba KATEDRY s názvem ŽÁKOVSKÁ, slouží rodičům studentů. Jejím prostřednictvím mohou rodiče 24 hodin denně získávat informace o studiu žáka pomocí internetové sítě.

 „Internet se velmi rychle rozšířil do všech oblastí běžného života. Tento trend se samozřejmě nevyhnul ani školství,“ konstatuje František Halada, vedoucí projektu Škola Online společnosti CCA Group. „Prostřednictvím našeho systému bychom chtěli pomoci školám využít potenciál komunikace mezi školou a rodiči studentů co nejefektivněji a k jejich maximální spokojenosti,“ dodává František Halada.

KATEDRA je nejdůležitější součástí projektu. Jedná se o interaktivní manažerský informační systém, který umožňuje zpracovávat prostřednictvím internetové sítě agendy spojené s provozem školy. Poskytuje jednoduchý, bezpečný a rychlý přístup k informacím. Aplikace spolupracuje s Class Serverem společnosti Microsoft Systems a je určena pro základní a střední školy. Před uvedením do rutinního provozu, společnost CCA Group, a.s., systém testovala po dobu tří let na třiceti školách v České republice. Projekt má zaštitu MŠMT.

ŽÁKOVSKÁ je primárně určena pro rodiče. Její pomocí se mohou rodiče dozvědět informace o docházce dítěte do školy, jaká ho čekají zkoušení či testy, jak je hodnoceno jeho chování a doprovodné informace spojené se školou, kterou navštěvuje. Aplikace je určena pro základní a střední školy, speciální školy, učiliště a vyšší odborné školy.

„Elektronické vedení třídní knihy považujeme za užitečné pro snadnější správu a přístup zvenčí. Eliminuje se i její případná ztráta nebo její neustále shánění, protože třídy u našich studijních oborů velmi část rozdělujeme,“ prohlašuje Jan Langthaler, ředitel VOŠ obalové techniky a SOŠ Štětí. „Naši učitelé si již nedovedou představit, že by se někdy k papírovému vedení třídní knihy vůbec vrátili,“ dodává Jan Langthaler

Softwarové řešení je postaveno na třívrstvé architektuře s využitím databáze MS SQL Server a .NET Frameworku. Databázový i aplikační server jsou umístěny na samostatných serverech, čímž dochází k rozdělení zátěže a slouží zároveň jako záloha pro případ výpadku jednoho z nich. Školy s aplikací pracují prostřednictvím sítě Internet. Každý uživatel má svoje unikátní uživatelské jméno a heslo a k němu nastavené právo pro pohyb v databázi.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy