Pražská kancelář právní firmy Salans obhájila prvenství v oblasti práva nemovitostí podle Chambers Global Guide 2006

28.03.2006 | , Salans
Tiskové zprávy


Nejvyšší příčku na českém žebříčku v oblasti práva nemovitostí obhájila pražská kancelář mezinárodní právní firmy Salans. Jako jednoznačně nejúspěšnější právník v tomto oboru byl již po čtvrté v řadě za sebou zvolen Evan Z. Lazar. Evan je jedničkou na českém právním nemovitostním trhu nepřetržitě od doby, kdy Chambers začalo toto právní odvětví sledovat. Spoluzakladatel mezinárodní právní firmy Carl Salans věnoval kromě svého jména této firmě letos i významné ocenění – globální prvenství mezi rozhodci v oblasti mezinárodního rozhodčího řízení.

Dalšími oceněnými právníky pražské kanceláře Salans jsou Olga Humlová v oblasti nemovitostního práva, Petr Kotáb a Alena Bányaiová v oblasti korporačního (společenstevního) práva a práva fúzí a akvizicí a Alena Bányaiová a Olga Humlová v oblasti řešení sporů.

Celkem 34 právníků z 8 kanceláří Salans po celém světě získalo prestižní ocenění v letošním žebříčku právních firem, který je každoročně sestavován renomovaným britským nakladatelstvím Chambers & Partners na základě průzkumu mínění klientů a odborníků v dané právní oblasti.

Evan Z. Lazar, spolupředseda globální pracovní skupiny Salans pro právo nemovitostí, který byl v oficiálním komentáři hodnotitelů označen charakteristikou „něco jako božstvo ve východoevropských nemovitostních kruzích“ komentuje získání ocenění: „S kolegou Erikem Rosedalem jsme chtěli vytvořit skupinu schopnou poskytnout institucionálním investorům, pronajímatelům a mezinárodním developerům právní poradenství špičkové kvality napříč celým regionem. Hodnocení Chambers je pro mne signálem, že se náš záměr daří realizovat a že naše práce je našim klientům prospěšná“.

Petr Kotáb, vedoucí společník pražské kanceláře Salans k letošnímu úspěchu uvedl: „Již patnáct let se věnujeme korporačnímu právu v České republice a snažíme se přinášet našim klientům právní jistotu v jejich obchodních transakcích, včetně soutěžněprávních a daňových aspektů. Hluboce si tohoto ocenění své práce vážíme.“

Alena Bányaiová k ocenění říká: „Jsem velice ráda, že se naše bohaté zkušenosti z obchodněprávních transakcí a soudních i rozhodčích řízení úspěšně zúročují v podnikatelských aktivitách našich klientů. Toto ocenění je pro mne i celý náš tým motivací k pokračování v našem úsilí a pomáhání klientům při řešení jejich právních problémů.“

Olga Humlová poznamenává: „Jsem potěšena, že naše pozice zůstává i při sílící konkurenci nezměněna.Je zároveň závazkem a motivací pro další růst.“

Publikace The World’s Leading Lawyers je od roku 1990 každoročně vydávána britským nakladatelstvím Chambers & Partners. Jde o prestižní seznam předních světových advokátních kanceláří a právníků z více než 170 zemí světa. Advokátní kanceláře a jednotliví právníci jsou hodnoceni v závislosti na odborné reputaci, kterou mají v příslušné právní oblasti. Hodnocení provádí v současné době 30 nezávislých, speciálně vyškolených pracovníků. Výsledky jsou založeny na dotazování odborné veřejnosti a klientů a jsou podpořeny informacemi z dalších nezávislých zdrojů. Dohled nad průběhem a výsledky hodnocení a následný audit provádí Britská kancelář pro výzkum trhu.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy