Ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006 zná své vítěze v moravských krajích

30.03.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Třetí ročník ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu již zná své vítěze z Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje. Oceněné společnosti tak získaly potvrzení o své významné úloze v rámci regionu, ve kterém působí. Záštitu nad oceněním „Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006“ převzal ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.

Vítězem soutěže Winterthur Zaměstnavatel regionu v Moravskoslezském kraji se stala společnost Dalkia Česká republika, a.s. V Olomouckém kraji zvítězila společnost HELLA  AUTOTECHNIK, s.r.o. ve Zlínském kraji vyhrála společnost Hamé, a.s. a v kraji Jihomoravském společnost Jihomoravská plynárenská a.s.

Pořadí společností, které se umístily na prvních třech místech v hlavní kategorii Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006 a v kategorii Personální projekt regionu naleznete v příloze na konci této tiskové zprávy.

V letošním roce se koná již třetí ročník ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu. Cílem ocenění je podpořit image nejlepších zaměstnavatelů v krajích a informovat veřejnost o situaci na trhu práce. Organizátorem ocenění je společnost Fincentrum Media a generálním partnerem společnost Winterthur. Regionální kolo předchází vyhlášení výsledků celostátního kola Winterthur Zaměstnavatel roku 2006, v rámci kterého jsou oceňovány společnosti napříč Českou republikou.

Ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu je vyhlašováno ve dvou kategoriích -  Zaměstnavatel regionu a Personální projekt regionu. V kategorii Personální projekt regionu jsou společnosti oceňovány za  personální projekty, a to buď již aplikované nebo ve formě work–in-progress.


Regionální kola ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006 startují 29. března v Ostravě. Další vyhlášení se koná dne 12. dubna 2006 v Liberci a 27. dubna 2006 v Plzni. Celostátní kolo Winterthur Zaměstnavatel roku 2006 bude vyhlášeno 2. května 2006 v hotelu Marriott Prague.  Více informací a detailní informace naleznete na www.zamestnavatelregionu.cz. V letošním roce budou v rámci celostátního kola vyhlášeny dvě nové kategorie. Jde o kategorii Progresivní zaměstnavatel roku 2006, která je vyhlašována ve spolupráci s agenturou CzechInvest a kategorie Zaměstnavatel bez bariér 2006, jejímž cílem je poukázat na společnosti, které v ČR pomáhají nejpotřebnějším.

 „Pro zaměstnavatele jsme v celostátním kole připravili řadu novinek.V letošním roce jsme zavedli novou kategorii Zaměstnavatel bez bariér, v rámci níž oceníme společnosti, které zaměstnávají naše handicapované spoluobčany. Pokud se tato kategorie v celostátním kole osvědčí, zavedeme tuto kategorii také v rámci regionálních ocenění,“ řekla Marie Lihánová, ředitelka divize Event Management.

„Zaměstnavatelé vždy hráli ve strategii Winterthur klíčovou úlohu – proto podporujeme soutěž, jež vyzdvihuje ty nejlepší. V současnosti jsme penzijním fondem s nejvyšším počtem klientů, jimž přispívá jejich zaměstnavatel. Velmi výrazně roste také počet zaměstnavatelů, kteří používají příspěvek na životní pojištění,“ řekl generální ředitel Winterthur pro ČR a SR Petr Žaluda. „Role zaměstnavatelů v oblasti penzijního zajištění zaměstnanců bude v budoucnu ještě růst. Již nyní patří u nejlepších firem příspěvek na penzijní připojištění ke standardu a předpokládám, že se tento trend ještě dále rozšíří – ČR tak v podstatě přebírá úspěšný západoevropský model,“ dodal.

Odbornými garanty soutěže jsou společnosti HayGroup a CzechInvest.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy