Původně česká firma Adastra se umístila mezi 50 nejlépe řízenými společnostmi v Kanadě

31.03.2006 | , Adastra s.r.o.
Tiskové zprávy


Adastra Corporation, původně česká konzultační a softwarová firma, která expandovala na trhy Severní Ameriky, obdržela prestižní ocenění „Canada´s 50 Best Managed Companies“. Tento titul mohou získat společnosti, které působí v Kanadě a dosahují příjmů nad 10 milionů kanadských dolarů. Společnost Adastra vznikla před jedenácti lety v České republice a svoji kanadskou kancelář otevřela v Torontu v roce 2000, kde dnes sídlí ústředí firmy.

Adastra poskytuje svým zákazníkům specializované konzultační a softwarové služby a řešení. Hlavními oblastmi činnosti firmy jsou Data Warehousing, Business Intelligence, Data Mining či datová integrace. Ty v posledních letech rozšířila o paletu dalších kompetencí v oblasti outsourcingu, aplikačního vývoje a Quality Assurance. V současné době Adastra celosvětově zaměstnává přes 350 pracovníků a její obrat za uplynulý fiskální rok (končící 30.9.2005) přesáhl půl miliardy Kč.

Žebříček nejlépe řízených kanadských společností sestavuje každoročně sdružení firem programu „Best Managed“ v čele se společnostmi Delloite a CIBC Commercial Banking.


Adastra spolu s ostatními oceněnými firmami dosáhla jedny z nejlepších finančních výsledků od zahájení programu před 13 lety. Konsolidovaný objem prodeje letošních vítězů činí za rok 2005 více než 7 miliard kanadských dolarů, přičemž tržby za uplynulé dva roky stouply o více než 25 %. Počet zaměstnanců za uplynulé dva roky se celkově zvýšil o téměř 20 %, tzn. že vítězné firmy zaměstnávají více než 20 000 lidí.

„Pro Adastru jakožto soukromě vlastněnou česko-kanadskou firmu představuje toto ocenění obrovský úspěch. Je potvrzením, že naše věci děláme správně,“ říká Jan Mrazek, PhD., prezident a generální ředitel Adastra Corporation v Kanadě. Souhlasí se slovy Johna Hughese, partnera společnosti Deloitte a národního vedoucího programu „Best Managed“, který dodává: „Dobré firmy dělají všechny správné věci proto, aby měly zisk, avšak u oceněných společností je zisk pouhým důsledkem toho, že dělají všechno správně. Neumí si představit, že by to dělaly jinak – a to je ten hlavní rozdíl.“

Vítězné společnosti používají různé růstové strategie, od akvizic přes strategická spojenectví a partnerství až po inovaci produktů či služeb, u většiny je však na prvním místě mezinárodní expanze (54 %). Kompletní seznam vítězných firem na adrese: http://www.canadas50best.com/en/Winners/WinnersBest/2005+winners.htm.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy