Cena Naturalu 95 a nafty minulý týden nepatrně klesla

07.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Ceny pohonných hmot zaznamenaly v týdnu do pondělí 3. dubna jen nepatrný pohyb. Nejprodávanější benzin Natural zlevnil o tři haléře na litr na průměrných 28,77 Kč. Cena motorové nafty se snížila o čtyři haléře na 28,61 Kč/l, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu.

Bezolovnatý benzin Special 91 se prodával o haléř dráže a litr stál 28,23 Kč. Cena LPG se zvedla také o haléř na 15,97 Kč/l.

Mírné výkyvy v cenách pohonných hmot potvrzují také pondělní čísla společnosti CCS. Nejprodávanější benzin Natural 95 podle ní za poslední týden podražil o pět haléřů na průměrnou cenu 28,95 Kč. Nafta naopak zlevnila o dva haléře na 28,60 Kč.

Od začátku roku se ceny pohonných hmot zvýšily v průměru až o 70 haléřů na litr. Ovlivnila je hlavně cena ropy, která od ledna zdražila o několik dolarů na barel. Analytici v nejbližší době očekávají další zdražování pohonných hmot. Společnost Cyrrus odhaduje, že benzin se bude v tuzemsku ve druhém čtvrtletí prodávat kolem 29 korun za litr. Analytik společnosti Colosseum Štěpán Pírko předpovídá cenu kolem 29,30 Kč za litr.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK