Další penzijní fond pod křídly ČSOB

14.04.2006 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Po loňské akvizici s Hornickým PF se společnost ČSOB rozhodla pro další podobný krok. Tentokrát se pod hlavičku ČSOB dostane Zemský PF.

Po získání souhlasu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, Ministerstva financí a České národní banky dojde k převodu většiny akcií Zemského penzijního fondu na společnost ČSOB. Dosavadními akcionáři byly Mostecká uhelná společnost (88,53% akcií) ze skupiny Czech Coal, pojišťovna Kooperativa (8,64%), Sdružení odborových organizací Mostecké uhelné společnosti (0,89%), Odborový svaz pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu (1,79%) a Krnovské opravny a strojírny (0,15% akcií). ). Aktiva Zemského penzijního fondu se zhruba 14 tisíci klienty dosud ČSOB dlouhodobě spravovala.

Skupina ČSOB je v současnosti v České republice čtvrtým největším poskytovatelem penzijního připojištění z hlediska počtu klientů. Loni na podzim dokončila akvizici jiného zaměstnavatelského fondu, Hornického penzijního fondu s 19 tisíci klienty. Penzijní fondy ČSOB dosáhly v loňském roce výrazných úspěchů. Pro klienty bylo nejdůležitější připsané zhodnocení, které bylo u ČSOB PF Progres vůbec nejvyšší na trhu (za rok 2004 5,3 %) a u ČSOB PF Stabilita třetí nejvyšší (za r. 2004 4,3 %).

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY