Koruna uzavírá týden stagnací na 28,65 Kč/EUR

14.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. dubna (ČTK) - Česká měna celý den bez výraznějších pohybů stagnovala. Vůči euru se v 16:30 pohybovala na 28,65 Kč/EUR. Trh naprosto ignoroval údaje o maloobchodních tržbách i průmyslových cenách. Vůči dolaru koruna mírně posílila o čtyři haléře na 23,66 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Maloobchodní tržby se v únoru meziročně zvýšily o 7,8 procenta, což byl nejvyšší růst od května 2000. Ceny průmyslových výrobců vzrostly v březnu meziročně stejně jako v předchozích dvou měsících o 0,3 procenta.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance objem obchodů na devizových trzích dnes poklesl celosvětově. Téměř v celé Evropě i USA je dnes velikonoční svátek. "Ospalá nálada na devizovém trhu bude podle nás pokračovat i v příštích dnech," uvedl s tím, že koruna by se neměla v příštích dnech dostat nad hranici 28,70 Kč/EUR. Příští týden nejsou navíc na programu žádná nová makroekonomická data.

Eurodolarový trh se rovněž drží velmi klidně u hranice 1,2100 USD/EUR, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. A podle něj na tom nic nezměnila ani zveřejněná čísla o březnové průmyslové výrobě v USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK