Orco kupuje německou developerskou firmu Viterra Development

18.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. dubna (ČTK) - Realitní firma Orco Property Group oznámila, že kupuje německou developerskou společnost Viterra Development. Celková hodnota transakce včetně převzetí pohledávek a portfolia nemovitostí činí přibližně 100 milionů eur, tedy asi 2,86 miliardy korun. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad v Polsku, kde Viterra mj. podniká.

Firmu Viterra Development, která sídlí v německém Essenu, koupilo Orco prostřednictvím své německé pobočky Orco Germany. Viterru dosud vlastnila společnost Deutsche Annington. Viterra podniká v komerčních a rezidenčních projektech v Německu i střední Evropě. V Česku nyní staví dvě komerční nemovitosti.

Akvizice Viterry se podle tiskové zprávy pozitivně promítne i do peněžních toků firmy. Do celkového ročního obratu Orka může od letošního roku přispět 60 až 80 miliony eur a během následujících tří let může přinést až 130 milionů eur, tedy asi 3,7 miliardy korun. Orco také získá díky akvizici tým 70 odborníků v Německu, další devatenáctičlenný tým ve Varšavě a čtyřčlenný tým v Praze.

Orco je mezinárodní skupinou, která se od roku 1991 zaměřuje na realitní trhy ve střední Evropě. Mateřská společnost je registrovaná v Lucembursku a její akcie se obchodují na burze Euronext v Paříži a na burze v Praze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK