Telecom se bude stěhovat do sídla vedle Eurotelu

20.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Vedení Českého Telecomu by se mělo začátkem příštího roku stěhovat z pražského Žižkova do nově pronajaté budovy areálu BB centrum v blízkosti začátku dálnice D1, kde již sídlí dceřiný mobilní operátor Eurotel. O pronájmu budovy informoval její developer, společnost Passerinvest. Firma tak upustila od zvažované výstavby vlastní budovy. Podmínky nájmu neuvedla.

Budova Gamma, která má být dokončena v závěru letošního roku, nabídne Telecomu 30.000 metrů čtverečních kancelářské plochy a podzemní parkoviště pro zhruba 500 automobilů. Budova bude mít deset nadzemních a tři podzemní podlaží.

Nové sídlo společnosti má podle finančního ředitele Telecomu Juraje Šedivého umožnit plnou fyzickou integraci zaměstnanců Telecomu a Eurotelu při již oznámeném slučování obou firem, které má začít v polovině letošního roku.

"Kromě výstavby vlastní budovy byla lokalita BB Centra jednou ze zvažovaných alternativ. K našemu rozhodnutí zvolit lokalitu BB Centrum přispělo i profesionální a konstruktivní jednání s Passerinvest Group a dobré zkušenosti s již využívanými budovami BB Centra dceřinou společností Eurotel," dodal Šedivý.

Telecom v současnosti připravuje prodej svých nemovitostí v účetní hodnotě téměř devět miliard korun. Prodej by se mohl uskutečnit po několika částech. Předběžné nabídky na koupi nemovitostí Telecomu podalo 11 firem v osmi konsorciích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK