Českou pobočku Microsoftu bude od května řídit Michal Čupa

24.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Novým generálním ředitelem české pobočky softwarového výrobce Microsoft bude od května Michal Čupa, který dosud působil jako výkonný viceprezident americké telekomunikační firmy Golden Telecom působící v Rusku. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Čupa ve funkci nahradí Jiřího Deváta, který začátkem roku oznámil, že z pozice po pěti letech kvůli dalšímu osobnímu rozvoji odchází. Své nové působiště neoznámil, ale spekulovalo se o jiném místě v regionálních či globálních strukturách Microsoftu.

Microsoft rovněž od července rozdělí zastoupení pro ČR a Slovensko do dvou samostatných obchodních jednotek. Oddělené obchodní fungování poboček podle mluvčího Jiřího Grunda odráží posilování pozice Microsoftu v obou regionech a firmě umožní lépe se soustředit na specifické potřeby zákazníků v dané zemi.

Od července také povýší dosavadní obchodní a marketingová ředitelka české a slovenské pobočky Veronika Přikrylová, kterou vedení společnosti jmenovalo novou generální ředitelkou pro baltský region.

Čupa dříve působil v Českém Telecomu a v letech 1999 až 2004 pracoval u dánského telekomunikačního provozovatele TDC jako prezident a generální ředitel společnosti Contactel. Jako generální ředitel Microsoftu ČR bude dohlížet na všechny obchodní aktivity a programy provozované firmou v zemi. V nejbližší době jde především o uvedení nového operačního systému Windows Vista, Office 2007 a konzolu Xbox360. Čupa bude odpovědný viceprezidentovi Microsoftu pro střední a východní Evropu Vahému Torossianovi.

"Spoléhám, že (Čupa) rozšíří naše místní obchodní aktivity a napomůže tak posílení přínosu Microsoftu do lokální ekonomiky," uvedl Torossian.

Microsoft, který je největším výrobcem softwaru na světě, má v České republice pobočku od roku 1992. Mezi nejznámější produkty firmy patří operační systém Windows, internetový prohlížeč Internet Explorer či kancelářský balík Office. Česká a slovenská pobočka loni zvýšila tržby o 13 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK