Telecom bude po sloučení s Eurotelem vystupovat jako O2

27.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. dubna (ČTK) - Český Telecom bude po sloučení s dceřiným mobilním operátorem Eurotel vystupovat pod značkou O2. Název nově vzniklé firmy pak bude Telefónica O2 Czech Republic. Rozhodlo o tom vedení společnosti, oznámil dnes Telecom v tiskové zprávě. Sloučení by se mělo uskutečnit v polovině letošního roku.

Telecom je od poloviny loňského roku součástí španělské Telefóniky, která ve stejném roce ovládla britského operátora O2. Telefónica získala od státu 51 procent akcií Telecomu za 82,6 miliardy korun a dalších 18 procent odkoupila na trhu od ostatních akcionářů. Za O2 zaplatila 25 miliard eur.

Spojení obou firem má dnes schvalovat valná hromada Telecomu. Záměr oznámila společnost začátkem března s tím, že přínos fúze by se mohl pohybovat až kolem 13 miliard korun.

Integrace se má uskutečnit formou převzetí jmění společnosti Eurotel Českým Telecomem. Nově vzniklá firma má zůstat na burze. Nový operátor bude nabízet balíčky kombinující pevné hlasové a datové produkty s mobilními službami, včetně integrovaných cenových plánů pro rodiny a podobně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK