Koruna mírně oslabila na 28,44 Kč za euro

28.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Koruna pokračuje v mírném oslabování a během pátečního dopoledne klesla o několik haléřů na 28,44 Kč za euro, kde stála před 11:00. Dolar k euru začal evropskou obchodní seanci slabý na úrovni 1,2551 USD/EUR, což znamená pro českou měnu kurz 22,66 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Vývoj ve středoevropském regionu je podle Radima Krejčího z Patrie smíšený. Zatímco forint a slovenská koruna k euru posilují, zlotý mírně slábne. "Domácí trh je beze zpráv a bez impulzů," dodal.

Koruně mohou podle něj teoreticky škodit poslední informace o korupci v automobilce Hyundai, která má investovat v Česku. Investoři ale pozorně sledují především dění na eurodolarovém trhu a obnovený pokles amerického dolaru, podotkl analytik.

Odpoledne budou zveřejněny další ekonomické informace, třeba předběžné výsledky HDP v USA za první čtvrtletí, index spotřebitelské důvěry a index aktivity průmyslových podniků. Zprávy o stavu americké ekonomiky by měly odpoledne rozvířit spekulace o úrokových sazbách americké centrální banky Fed. Horší údaje by vedly k dalšímu poklesu americké měny, pravděpodobně přes 1,2589 USD/EUR, tedy osmiměsíční minimum dolaru, dodal Krejčí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK