Koruna mírně oslabila na 28,46 Kč/EUR

28.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Devizové trhy v pátek zažívaly klid. Koruna sice nepatrně oslabila k euru na 28,46 Kč/EUR, k dolaru naopak posílila na 22,60 Kč/USD. Kurz koruny byl dnes pod vlivem vývoje na eurodolarovém trhu. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Málokterý investor se odvažuje na prahu tří dnů volna uzavírat spekulativní pozice v korunách," uvedla Markéta Šichtařová z Next Finance. Klid zřejmě přetrvá i v následujícím týdnu, neboť trh neočekává žádné zásadní informace, domnívá se Šichtařová.

Podle Radima Krejčího z Patria Online bude v příštím týdnu koruna i nadále reagovat na eurodolar. Pokles dolaru pomáhal koruně udržet silné pozice vůči euru. "V případě, že se zastaví pokles dolaru, může koruna oslabovat v příštím zkráceném týdnu hodně přes 28,50 Kč/EUR," předpověděl Krejčí.

Na oslabení dolaru se podílely zveřejněné výsledky o růstu HDP v USA za 1. čtvrtletí. Místo předpokládaných 4,9 procenta rostla americká ekonomika nižším tempem 4,8 procenta. Dolar vůči euru propadl na 1,2584 USD/EUR oproti dopolednímu 1,2551 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK