Americké akcie se dopoledne pohybovaly oběma směry

28.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 28. dubna (ČTK) - Americké akcie se v pátek dopoledne pohybovaly oběma směry. Zatímco technologický trh kvůli slabším údajům o hospodaření společnosti Microsoft klesal, širší index Standard & Poor's se díky statistickým zprávám vydal vzhůru. Vyšší ceny ropy pomohly nahoru energetickým firmám.

V poledne místního času (18:00 SELČ) hlavní index Dow Jones oslabil o 0,14 procenta a obchodoval se kolem 11.367 bodů, zatímco index S&P 500 stoupl o 0,13 procenta na 1312 bodů. Index technologického trhu Nasdaq ve stejnou dobu klesl o 0,73 procenta na 2328 bodů.

Ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že americká ekonomika rostla v prvním čtvrtletí letošního roku nejrychleji za dva a půl roku. Meziroční tempo růstu hrubého domácího produktu stouplo na 4,8 procenta z 1,7 procenta v poledních třech měsících roku 2005. Ekonomiku podpořily firemní investice a výdaje vlády i spotřebitelů.

Softwarový gigant Microsoft v noci na dnešek informoval, že jeho zisk v období leden až březen vzrostl o 16 procent, což bylo méně, než čekali analytici. Investory nenadchl ani výhled společnosti na další období. Dnešní dopolední propad akcií Microsoftu byl nejvyšší od prosince 2000, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK