MfD:Poštovní spořitelna od června zruší poplatek za příchod peněz

02.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Poštovní spořitelna od června nebude svým dvěma milionům klientů účtovat poplatek za příchod peněz na jejich účet, napsala dnešní Mladá fronta Dnes. Tento poplatek byl nedávno vyhlášen v anketě portálu Bankovnipoplatky.com jako "nejabsurdnější" z těch, které české banky strhávají.

"Zaregistrovali jsme, že klienti z toho nebyli příliš odvázaní," řekl MfD Jan Lamster, místopředseda představenstva Československé obchodní banky, do jejíž skupiny Poštovní spořitelna patří. Ta dosud podobně jako další české banky klientům strhává šest korun, kdykoliv na účet peníze přibudou. V případě doručení peněz z ČSOB pak podle deníku strhává zákazníkům o dvě koruny méně.

Poštovní spořitelna, která prodává své služby na pobočkách České pošty, chce dále zjednodušit produkty a prodávat jediný balíček služeb za 40 korun, ve kterém bude přímé bankovnictví, platební karta i další služby, píše MfD.

Poplatek za příchozí platby či za vklad na účet se stal v únoru nejabsurdnějším bankovním poplatkem podle portálu Bankovnipoplatky.com. V prvním kole hlasování do 16. ledna jej zvolilo za nejabsurdnější 46 procent lidí, ve druhém finálovém kole jej zvolilo přes 81 procent hlasujících. Na dalším místě se umístil poplatek za správu úrokového zvýhodnění s hlasy 9,45 procenta účastníků a poplatek za vedení účtu s 9,36 procenta hlasů. Ankety se zúčastnilo od poloviny prosince 2005 ve dvou kolech hlasování přes 7600 respondentů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK