Soutěže o Živnostníka roku se může zúčastnit každý podnikatel

02.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Prvního ročníku soutěže Poštovní spořitelna Firma roku a Makro Živnostník roku, jejímž posláním má být podpora podnikání v Česku, se může zúčastnit každá společnost či podnikatel. Soutěžící mají do konce června čas na podání přihlášek. Na dnešní tiskové konferenci to řekl Miloš Růžička z agentury Bison & Rose, která soutěž pořádá.

Po zpracování vybraných ekonomických ukazatelů a podnikatelských příběhů postoupí nejlepší soutěžící nejprve do krajských kol, posléze do finálového kola. Tam se utkají před odbornou porotou a na podzim roku 2006 budou známi republikoví vítězové.

"Proti jiným podobným projektům počítáme s objektivním vyhodnocením parametrů na základě poskytnutých ekonomických dat," uvedl Růžička. Hlavním přínosem klání by podle něj mělo být vzájemné srovnání podnikatelských pozic.

Hospodářská komora ČR navíc zpracuje všem účastníkům zdarma rating, který dá nestranný pohled na hospodaření firmy. "Na základě jeho výsledku může podnikatel také zjistit, zda má šanci uspět například v žádosti o strukturální dotaci z fondů EU," podotkl prezident Hospodářské komory hlavního města Prahy Petr Kužel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK