Prima: Soud zrušil pětimilionovou pokutu za VyVolené

02.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Prima zřejmě nebude muset platit pětimilionovou pokutu za údajné vulgarity a obscénní chování v pořadech první řady reality show VyVolení, kterou vysílala loni od srpna do prosince. Městský soud v Praze zrušil rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení pokuty, sdělila mluvčí Primy Jana Malíková.

Soud vrátil celou věc radě k dalšímu řízení, poznamenala. Pokuta se týkala dílů VyVolených, které Prima odvysílala od 19. do 25. srpna.

Pětimilionová pokuta pro Primu byla první z řady finančních postihů této televize za její reality show. Rada Primě udělila pokuty v celkové výši 22,5 milionu korun za údajné ohrožení mravního, psychického a fyzického vývoje dětí a mládeže.

Ze stejného důvodu pokutovala rada i Novu za její pořad Big Brother, který větší soukromá televize vysílala v obdobný čas. Pokuty pro Novu dosáhly dokonce výše 43,3 milionu korun. Obě televize ihned po udělení prvních pokut reagovaly tak, že se budou bránit u soudu. To se týká i dalších pokut, nejen tedy té, o níž dnes rozhodl městský soud.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK