Atlantik FT loni ztrojnásobil hrubý zisk na 281 milionů korun

03.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - Obchodník s cennými papíry Atlantik finanční trhy loni zvýšil hrubý zisk na takřka 281 milionů korun, což byl zhruba trojnásobek předloňského hospodářského výsledku. Tímto historickým výkonem se zařadil k nejziskovějším nebankovním brokerům. ČTK to dnes v tiskové zprávě oznámila mluvčí Atlantiku Dagmar Adamcová.

Z konkurentů společnost Wood & Company předběžně oznámila čistý zisk kolem 45 milionů korun a firma BH Securities odhadla zisk po zdanění na 29 milionů korun. Největší domácí makléřská firma Patria Finance zisk zatím nezveřejnila.

Atlantik loni zvýšil celkový objem transakcí s cennými papíry více než dvakrát na 134 miliard korun a rozšířil počet zákazníků o více než polovinu. "Za mimořádným úspěchem stojí především velký zájem nových investorů, kteří hledali nové vhodné alternativy pro zhodnocování jejich volných finančních prostředků," uvedla mluvčí.

V loňském roce zaujal Atlantik na pražské burze objemem obchodů sedmé pořadí za společností Patria Finance, Wood & Company, Česká spořitelna, HVB Bank, ČSOB a Komerční banka. Atlantik působí na kapitálovém trhu již více než 13 let a patří do skupiny firem K&K Capital Group podnikatele Karla Komárka. Atlantik má díky spolupráci s Auerbach Grayson & Company přímý přístup na největší akciové trhy v USA a Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK