Radiokomunikace koupily českou pobočku Tele2

03.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - Telekomunikační firma Radiokomunikace koupila českou pobočku Tele2. Smlouvu s mateřskou švédskou firmou podepsali zástupci Radiokomunikací v úterý, řekl ČTK dobře informovaný zdroj. Akvizici mají obě společnosti oznámit na dnešní tiskové konferenci.

Podle odborníků jde o další krok v konsolidaci českého telekomunikačního trhu. K té významně přispěl loňský nákup operátorů Contactel, Nextra a Telenor Networks společností GTS Novera. Novera vznikla rok před tím sloučením telekomunikačních firem GTS a Aliatel.

Tele2 se na českém trhu od svého vstupu v roce 2000 zaměřuje na poskytování telekomunikačních služeb domácnostem. Nejdříve nabízela bezdrátový internet a od roku 2002 i hlasové služby, které mnohdy nabízí za nižší ceny než například dominantní Český Telecom. Skupina Tele2 působí v 25 zemích, kde nabízí služby 29 milionům zákazníků.

Radiokomunikace vstoupily na telekomunikační trh pro domácnosti v roce 2003 nabídkou internetového připojení a telefonování. Do té doby poskytovaly telekomunikační služby ostatním operátorům a velkým firmám. Firma je rovněž dominantním provozovatelem rozhlasových a televizních vysílačů. Majoritním vlastníkem společnosti je přes firmu JTR Management konsorcium Bivideon. Radiokomunikace vlastní 39,2 procenta v mobilním operátoru T- Mobile.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK